Постна питка от пълнозърнесто брашно и маслини

  • Приготвяне

    1 час 30 мин
  • Сложност

    лесно

Постната питка с пълнозърнесто брашно е винаги добър избор за вашата трапеза, дори може да разнообразите типичната бъдна питка.

Продукти

300 гр. пълнозърнесто брашно

1 чаена лъжица сода

1 чаена лъжица сол

50 гр. тиквени семки

50 гр. слънчогледови семки

2 супена лъжица маково семе

200 гр. маслини

зехтин

1 супена лъжица мед

300 мл. газирана вода

Приготвяне

1Брашното се пресява и се прави кладенче.Към него се добавят семките, содата и солта. Бъркайки се добавя медът и газираната вода.

2С нежно бъркане и внимателно месене се оформя топка тесто. Правим малки дупки с вилица и поръсваме с предварително обезкостените и нарязани на малки парченца маслини. С мокри ръце се разстила тестото въху хартия за печене в тавичка. Намазваме със зехтин и слагаме в предварително загрята фурна.

3Питката се пече в предварително загрята на 210 градуса фурна около 15 мин. и се допича на 180 градуса за 15 - 20 минути. Проверява се с клечка за зъби кога питката е готова.

00:00

0 Коментара

All fields and a star-rating are required to submit a review.