Чийзкейк с тиква и мед без печене

  • Приготвяне

    3 часа 40 мин
  • Сложност

    лесно

Есенна вариация на любимия на много от чийзкейк. Лек, пухкав и лесен чийзкейк, който се съчетава идеално с чаша горещо какао.

Продукти

За основата

2502 гр. маслени бисквити

100 гр. разтопено масло

чаена лъжица сол

За крема

400 гр. крем сирене

200 гр. заквасена сметана

200 мл. течна сметана

5 супена лъжица мед

1 ванилия

5 гр. желатин

щипка сол

щипка канела

За заливката

500 гр. печена тиква

50 мл. прясно мляко

3 супена лъжица мед

5 гр. желатин

Приготвяне

1Бисквитите се натрошават на ситно или смилат, добавяме разтопеното масло, докато сместа стане на трохи. Бисквитената основа се притиска плътно към формата, в която ще правим чийзкейка. Прибира се в хладилника, където престоява минимум час, за да стегне хубаво.

2Бъркаме крем сиренето до получаване на гладка смес. Към него прибавяме меда, заквасената сметана, ванилията и щипка сол. Получената смес трябва да е изцяло хомогенна. След което слагаме и ароматите - канела, ако обичате може и джинджифил. Сметаната се разбива отделно, след което се добавя към приготвената смес. Желатинът се разтваря в 50 мл. студена вода, докато набъбне, после се слага на водна баня и добавя към сместа. Изсипва се върху основата, добре изравняваме и връщаме в хладилника за поне 2 часа.

3Печената тиква, прясното мляко и меда се пасират до пюре, добавя се желатин ( първо в студена вода, после на водна баня ). Полученото тиквено пюре разпределяме върху крема на чийзкейка. Ако обичате орехи, натрошете на ситно и поръсете.

00:00

0 Коментара

All fields and a star-rating are required to submit a review.