Аспержи с прошуто и гауда

  • Приготвяне

    25 мин
  • Сложност

    лесно
  • Количество

    2 порции

Аспержите са един от първите пролетни зеленчуци, който можем да приготвим в различни вариации. Предлагаме ви един аламинут, който ще се хараса на всеки вкус!

Продукти

6 броя аспержи

100 гр. прошуто (нарязано)

100 гр. гауда

сол на вкус

Приготвяне

1Почистваме аспержите, като отрязваме 1-2 сантиментра от долната заст на стеблото. Внимателно ги обелваме с белачка.

2Във вряла и подсолена вода, слагаме аспержите за 2-3 минути. Внимаваме да не ги сварим а просто ги бланшираме. След като ги извадим, веднага ги потапяме в студена вода.

3Всяка аспержа увиваме с парченце прошуто и малко гауда. Нареждаме в тавичка покрита с хартия за печене. Слагаме да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15мин.

00:00

0 Коментара

All fields and a star-rating are required to submit a review.