Филе от сьомга върху канапе от талиатели

  • Приготвяне

    1 час 10 мин
  • Сложност

    лесно
  • Количество

    4 проции

Много приятно и леко ястие за любителите на италианската кухня. Запечатването на сьомгата с мед я запазва сочна и в същото време има хрупкава коричка.

Продукти

250 гр. филе от сьомга

200 гр. броколи

200 гр. талиатели

400 гр. заквасена сметана

сол

черен пипер

бял пипер

зехтин

1/2 лимон

1 супена лъжица мед

пармезан за поръсваме

Приготвяне

За сьомгата

1Във фолио намазваме сьомгата със сока от половин лимон, малко зехтин, щипка черен пипер и сол. Оставяме да престои в хладилника за 15 мин.

2В предварително загрят оребрен тиган слагаме сьомгата с кожата надолу. Тиганът не трябва да е прекалено горещ, готвим филето на умерена температура. След като я обърнете намажете кожата с мед, обърнете и повторете от другата страна. След 10 минути филето трябва да е придобило златиста медена коричка.

За пастата

1Докато сьомгата почива в хладилника сваряваме пастата според указанията на опаковката. Изплакнете я със студена вода и оставете леко ал денте.

2Накъсваме броколите на малки розички. В тенджера с вряла подсолена вода бланшираме броколите за 2 - 3 минути, като внимаваме да не ги сварим. След като ги издърпаме от котлона слагаме под течаща студена вода, за да запазим свежия зелен цвят.

3В леко загрят тиган слагаме сметаната, овкусена със сол, малко черен и бял пипер. Добавяме готовата паста и накрая бланшираните броколи.

4Канапето от паста поръсваме с пармезан слагаме сьомговото филе и резенче лимон. Приятен апетит !

00:00

1 Коментар

Наталия Маринова

април 11, 2017

Много добре ми се получи. Запечатването с мед придаде много приятен вкус на сьомгата. Благодаря!

All fields and a star-rating are required to submit a review.