Хрупкави пилешки хапки с чедър

  • Приготвяне

    50 мин
  • Сложност

    лесно

Сирене, сирене и още сирене! Това е тайната зад тази вкусна рецепта за тези хрупкави пилекши хапки.

Продукти

За пилешките хапки

4 пилешки гърдички

4 белтъка

2 чаши настърган чедър

2 чаши галета

2 супена лъжица масло

магнадноз

За соса

2 супена лъжица масло

2 супена лъжица брашно

1 чаша пилешки бульон

1/2 чаша настърган чедър

черен пипер

Приготвяне

За хапките

1Загрейте фурната до 200 градуса. В купа комбинирайте белтъците и разбъркайте, докато се разпенят. В друга купа комбинирайте галетата и чедъра.

2Нарежете всяка пилешка гърда на 3 парчета. Потопете всяко парче в първо в белтъка, след което го преместете в сместа от чедър и галета. Поставете парчетата в тавичка, покрита с хартия за печене/готвене.

3Сложете пилето във фурнаната и печете в продължение на 25 минути, след което извадете и отстранете фолиото. Намажете хапките с маслото и сложете да се пече за още 10-12 минути или докато се полузи златиста коричка.

За соса

1Разтопете 2 супени лъжици масло в тенджера на средна температура. Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа стане пастообразна. Добавете пилешкия бульон и разбъркайте бързо, за да не останат бучки. Добавете чедъра и разбъркайте, докато сиренето се стопи напълно и сместа стане гладка и кремообразна. Добавете още бульон, ако е необходимо, за желаната консистенция. Добавете пипер на вкус. Свалете от котлона, покрийте и оставете настрана, докато не решите да сервирате пилето.

Сервиране

1Извадете хапките от фурната и ги сложете върху чиния. Леко полейте със соса и пореъсете с пресен магданоз. Сервирайте поднесено със сос отстрани за топене. Насладете се!

00:00

0 Коментара

All fields and a star-rating are required to submit a review.