
Огретен с чедър и сметана

Едно традиционно ястие с Английски привкус. Идеално за добре познатата ни мързелива Неделя.
Продукти
1 кг картофи
150 гр. масло
300 мл. пилешки бульон
400 мл. сметана
1/2 глава лук
200 гр. чедър
1 чаена лъжица сол
щипка черен пипер
Приготвяне
1Предварително трябва да разтопим маслото, както и да настържем картофите и чедъра. Лука нарязваме на ситно.
2Предварително загряваме фурната на 180 градуса и си намазваме една тавичка с мазнина.
3В голяма купа, хубаво разбъркваме всички продукти. Равномерно разпределяме сместа в тавичката и слагаме да се пече за около 45мин или до получаване на кафяво-златиста коричка.