Огретен с чедър и сметана

  • Приготвяне

    1 час
  • Сложност

    лесно
  • Количество

    12 порции

Едно традиционно ястие с Английски привкус.  Идеално за добре познатата ни мързелива Неделя.

Продукти

1 кг картофи

150 гр. масло

300 мл. пилешки бульон

400 мл. сметана

1/2 глава лук

200 гр. чедър

1 чаена лъжица сол

щипка черен пипер

Приготвяне

1Предварително трябва да разтопим маслото, както и да настържем картофите и чедъра. Лука нарязваме на ситно.

2Предварително загряваме фурната на 180 градуса и си намазваме една тавичка с мазнина.

3В голяма купа, хубаво разбъркваме всички продукти. Равномерно разпределяме сместа в тавичката и слагаме да се пече за около 45мин или до получаване на кафяво-златиста коричка.

00:00

0 Коментара

All fields and a star-rating are required to submit a review.