Пилешки шишчета с бекон и ананас

  • Приготвяне

    35 мин
  • Сложност

    лесно
  • Количество

    6 шишчета

Продукти

За шишчетата

2 големи пишешки гърди

1 консерва ананас

2 кръгли червени чушки (камби)

1 глава лук

12 резена бекон

За соса

сокът от ананас в консервата

2 с.л. царавично нишесте

1/2 чаша кафява захар

2 с.л. соев сос

щипка сол

6 дълги дървени шишчета

Приготвяне

За соса

1Съберете всички съставки за соса в средна тенджера и разбъркайте до разтваряне на царевичното нишесте. Гответе докато кипне, намалете топлината до средната и разбъркайте за 2 минути. Оставете настрана до готовност за използване.

За шипчетата

1Ще имате нужда по от две ленти бекон на шиш, ако използвате 4 парчета пилешко и 3 парчета от ананас. Увийте беконът около всяко парче пиле и ананас, сложете чушката и лука заедно и загърнете с бекон а. Може да намажете всяко шишче с чехтин или олио по избор.

2Предварително загрявайте скарата на средно висока температура. Печете шишчетата около 10-15 минути, като ги завъртите няколко пъти, докато са готови.

3Полейте със топлото сосче и сервирайте веднага!

Бележки

  • Шишчета с ананас, пиле и зеленчуци, преплетени с ивици бекон и поднесени със леко сладък хавайски сос.
  • 00:00

    0 Коментара

    All fields and a star-rating are required to submit a review.