Пълнени чушки с кайма

Продукти

1 кг червени кушки

500 гр. кайма(смес)

1 чаша ориз

1 доматено пюре

1 глава лук

2 моркова

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

Приготвяне

1Почистете чушките и ги оставете настрана. Сложете каймата в една купичка и добавете сол и черен пипер на вкус(ако имате готова подправка за кайме, може да използвате нея). Разбъркайте добре. Измийте ориза и го оставете накиснат във вода.

2Нарежете на малки кубчета лука и морковите. Задушете ги в малко мазнина до получаване на златист цвят. Започнете да добавяте кеймата постепенно, като непрекъснато резбърквате, за да не се получат бучки.

3След като каймата побелее, добавете и ориза, като преди това сте го изцедили. Добавете една чаена чаша вода. В сместа сложете доматеното пюре, може да сложите щипка риган и допълнително сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да поври 10 минути.

4Време е да пълним чушките. Свалете сместа от котлона и с помощта на лъжица започнете да пълните чушките. Пълнете ги на 2/3, защото ориза набъбва. Подредете ги в тава. Ако ви остане от сместа, може да я добавите при чушките. Залейте пълнените чушки с вода до половината. Печете около 40мин или до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.

00:00

0 Коментара

All fields and a star-rating are required to submit a review.