Ципуци с кисело мляко

  • Приготвяне

    1 час
  • Сложност

    лесно
  • Количество

    30 броя

Спомням си, че преди години като бях дете, баба ми често правеше тези курабйи. Много ги харесвах и наскоро попаднах на една тетрадка с въпросната рецепта. Реших да се пробвам и се получиха добре. Ето как да ги направите.

Продукти

3 яйца

500 гр. брашно

1 чаша захар

1 чаша олио

1 чаша кисело мляко

1 чаена лъжица ванилия

1 чаена лъжица сода

Приготвяне

1Сложете захарта и яйцата в купа и разбиите добре до побеляване. Смесете киселото мляко и содата и ги добавете към сместа. Добавете останалите продукти в сместа, като внимавайте с брашното - сипвайте го по малко, за да не се получат бучки.

2Меси се добре, до получаване на меко тесто. Ако тестото е прекалено течно и лепкаво, може да добавите още брашно. В широка тава, сложете лист хартия за готвене. Върху нея, започнете да нареждате малки топки от тестото докато свърши.

3Сложете тавата с курабийките в предварително загрята на 150 градуса фурна. Печете около 30-40 мин до порозовяване.

Бележки

  • Предварително загрейте фурната на 200 градуса.
  • Отворете прозореца, ако нямате абсорбатор!
  • 00:00

    Хранителна информация

    123 kj
    Калории
    10
    Протеин
    10
    Холестерол
    10
    Захар
    150gr
    Мазнини
    10gr
    Saturated Fat
    10
    Въглехидрати
    10
    Фибри

    2 Коментара

    Trapeza.bg

    април 9, 2017

    Радвам се 🙂

    Васил Стоилов

    април 2, 2017

    Страхотна рецепта!

    All fields and a star-rating are required to submit a review.